Ποίες εργασίες κήπου πρέπει να γίνουν κατά την διαρκεία του Αυγούστου?
Ποτίζουμε τις γλάστρες όσο συχνά χρειάζεται, ελέγχοντας πάντα το χώμα πριν ποτίσουμε.
Τα φύλλα των φυτών δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα καυτά τζάμια στις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα και τα απομακρύνουμε από τα σημεία που «χτυπάει» το κλιματιστικό.
Στα ανθοφόρα φυτά κόβουμε συχνά τα μαραμένα λουλούδια για να ενισχύσετε την παραγωγή νέων μπουμπουκιών.
Κορφολογούμε ή κλαδεύουμε τα ετήσια φυτά που έχουν μεγαλώσει άνισα. Με αυτόν τον τρόπο θα τα ανανεώσουμε και θα είναι όμορφα για ένα ή δύο μήνες ακόμη ανάλογα με το πότε θα κρυώσει ο καιρός.
Την περίοδο αυτή λιπαίνουμε κανονικά. Ενισχύουμε την λίπανση στα χρυσάνθεμα ώστε να τα προετοιμάσουμε για την ανθοφορία τους τον Οκτώβριο.
Δεν φυτεόυμε ακόμη σπόρους ή βολβούς φθινοπώρου, περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία.
Κόβουμε συχνά μυρωδικά από τον κήπο μας και δεν τα αφήνουμε να ανθίσουν (π.χ. βασιλικός, δυόσμος) γιατί τα θρεπτικά συστατικά θα διοχετευτεί στη δημιουργία σπόρων κι όχι σε νέο φύλλωμα. Αν η συγκομιδή αρωματικών είναι μεγαλύτερη από τις ανάγκες μας, μπορούμε να αποξηράνουμε και αποθηκεύσουμε τα αρωματικά σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Τα εποχικά λαχανικά όπως οι τομάτες, οι πιπεριές, οι μελιτζάνες, τα αγγούρια και τα κολοκυθάκια είναι στο πιο παραγωγικό τους στάδιο. Μαζεύουμε τους καρπούς και προσέχουμε καθώς μεγαλώνουν να μην ακουμπούν στο χώμα για να μην σαπίσουν.
Το γκαζόν στους κήπους χρειάζεται συχνό πότισμα νωρίς το πρωί πριν να βγει ο ήλιος. Αν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές καθυστερούμε τη λίπανση για το Σεπτέμβρη.