Ποίες εργασίες πρέπει να γίνουν κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου στον κήπο μας;
Ελέγχουμε συχνά την κατάσταση των φυτών εσωτερικού χώρου κυρίως όσον αφορά την ανάγκη τους σε πότισμα και υγρασία καθώς η θέρμανση ξηραίνει. Πιθανόν κάποια φυτά να χρειάζονται συχνότερο πότισμα.
Αν έχετε ορχιδέες ή άλλα φυτά που ανθοφορούν το χειμώνα, ποτίζετέ τα συχνά για όσο διάστημα θα βρίσκονται σε ανθοφορία. Μόλις τελειώσει η ανθοφορία τους κόβουμε τα ξεραμένα λουλούδια τους και αν δεν κάνει παγωνιά τα μεταφέρουμε στο μπαλκόνι ή σε δροσερό σημείο μέσα σπίτι.
Αν κάποιοι από τους κάκτους και τα παχύφυτά χρειάζονται αλλαγή γλάστρας, προμηθευόμαστε μεγαλύτερες γλάστρες και BIOFYT ΦΥΤΟΧΩΜΑ.
Ακόμη, περιποιηούμαστε τους βολβούς πουφυτέψαμε από το φθινόπωρο σκαλίζοντας το χώμα τους για να αεριστούν. Τα μανουσάκια που φυτέψαμε το φθινόπωρο θα πρέπει να πετάξουν αυτές τις ημέρες ανάλογα με το πότε τα φυτέψαμε.
Προς τα τέλη του μήνα μπορούμε να αγοράσουμε γυμνόριζες τριανταφυλλιές για να τις φυτέψουμε σε γλάστρες ή απευθείας στο έδαφος.
Προστατεύουμε τα ευαίσθητα φυτά από την παγωνιά. Για παράδειγμα, ποτίζουμε νωρίς την πρωί και αποφεύγουμε το βραδινό πότισμα. Το γεγονός ότι κάνει κρύο δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πότισμα ο κήπος. Αν το χώμα δεν είναι παγωμένο και δεν έχει βρέξει για περισσότερο από μία εβδομάδα, ποτίζουμε τον κήπο μας. Ειδικά τα αειθαλή φυτά και οι θάμνοι έχουν ανάγκη από πότισμα καθώς χάνουν υγρασία από τα φύλλα τους.