Ποίες εργασίες πρέπει να γίνουν κατα την διάρκεια του Ιουλίου;
Ποτίζουμε πιο συχνά τα φυτά, ελέγχοντας πρώτα το χώμα στην επιφάνεια της γλάστρας.Μπορούμε να «κορφολογήσουμε» τα φυτά εσωτερικού χώρου που έχουν μεγαλώσει άνισα για να διορθώσετε το σχήμα τους. Μην κάνετε βαθύ κλάδεμα αυτή την εποχή.
Λόγω της έντονης ζέστης φροντίζουμε να προστατεύουμε τα φυτά μας από τον καυτό ήλιο. Ακόμα και τα φυτά που αγαπούν και αντέχουν τον ήλιο, θα ταλαιπωρηθούν αφάνταστα από τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Γι’αυτό το λόγο μετακινούμε τις γλάστρες σε γωνίες που προστατεύονται από τον μεσημεριανό ήλιο τουλάχιστον για όσες μέρες διαρκεί ο καύσωνας.
Ποτίζουμε συχνότερα, τις πολύ ζεστές ημέρες κάποιες γλάστρες πιθανόν να χρειαστούν καθημερινό πότισμα. Πάντα να ελέγχούμε την επιφάνεια του χώματος πριν ποτίσουμε.
Ψεκάζουμε ή καταβρέχουμε συχνά τα φυτά μας νωρίς το πρωί ή το απόγευμα. Μην καταβρέχετε τα φυτά την ώρα που τα βλέπει ο ήλιος (εκτός αν υπάρχει ειδικός λόγος όπως ο τετράνυχος) γιατί τα φύλλα τους μπορεί να καούν.
«Κορφολογούμε» τα ετήσια ανθοφόρα όπως οι πετούνιες, για να διορθώουμε την άνιση ανάπτυξή τους και να κάνουμε το σχήμα τους πιο συμπαγές.
Επίσης «κορφολογούμε» τα χρυσάνθεμα ώστε να προετοιμάσουμε το σχήμα που θα έχουν όταν ανθοφορήσουν το φθινόπωρο.
Κόβουμε τα ξεραμένα λουλούδια από τις πασχαλιές, τα ροδόδεντρα και τις αναρριχώμενες τριανταφυλλιές. Μην κάνετε βαθύ κλάδεμα αυτή την εποχή.
Στην περίπτωση που καλλιεργούμε αρωματικά για τη μαγειρική όπως ο δυόσμο, ο βασιλικό και ο άνηθο κ.λ.π., κόβουμε τις κορυφές πριν βγάλουν λουλούδια για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη νέων βλασταριών. Για την αποξηρανση αρωματικών φυτών ξεκινάμε την συλλογή διάφορων φυτικών τμημάτων αυτή την περίοδο.