Ποιες εργασίες πρέπει να γίνουν κατά την διάρκεια του Απριλίου στον κήπο μας;
Μόλις τελειώσει η ανθοφορία στην αζαλέα μας, θα πρέπει να προσθέσουμε λίπασμα. Κόβουμε όλα τα λουλούδια που μαραίνονται στα φυά μας , για να ενισχύουμε την παραγωγή νέων μπουμπουκιών. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να αυξήσουμε τη λίπανση στις τριανταφυλλιές και να κλαδέψουμε τις ορτανσίες . Αραιώνουμε το πότισμα μέχρι να εμφανιστεί νέα ανάπτυξη.
Ρίχνουμε μία τελευταία ματιά στα αναρριχώμενα φυτά, αν χρειάζονται πιο έντονο κλάδεμα ή διόρθωση πριν την εμφάνιση νέας βλάστησης.
Στα χρυσάνθεμα κόβουμε τις κορυφές τους ώστε τα φυτά να διαμορφώσουν συμπαγές σχήμα. Οι κορυφές μπορούν να βγάλουν ρίζες σε ένα βάζο με νερό και να φυτευτούν και πάλι σαν νέα φυτά.
Αν χρειάζεται να αλλάξετε γλάστρες σε κάποια από τα φυτά σας κάντε το όσο ο καιρός είναι ακόμη δροσερός. Μην αλλάξετε γλάστρα σε φυτά που είναι ανθισμένα, περιμένετε το τέλος της ανθοφορίας τους για να το κάνετε. Ελέγχετε συχνά για ασθένειες και έντομα (κυρίως μελίγκρα/αφίδες και κοκκοειδή) που δυστυχώς σύντομα θα αρχίσουν να επισκέπτονται τα φυτά μας. Βγάζουμε τα δοχεία με τους σπόρους μας έξω για λίγες ώρες κάθε ημέρα ώστε να συνηθίσουν την αλλαγή του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, μεταφυτεύουμε τα φυτά που έχουν φτάσει στο στάδιο των 4 φύλλων σε γλάστρες ή στον κήπο μας.
Φυτεύμε λαχανικά στον κήπο ή μεταφυτεύουμε τα φυτά που καλλιεργήσαμε από σπόρο. Η εποχή αυτή είναι κατάλληλη για τα ραδίκια, τα καρότα, τα μπιζέλια και πρώιμης συγκομιδής ντομάτες. Επίσης, μπορούμε να φυτεύουμε πατάτες, κρεμμύδια και σκόρδα. Στο τέλος του μήνα φυτεύμε καλαμπόκι, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθιές και φασόλια.
Φυτέψτε κατευθείαν στον κήπο μας σπόρους από κόσμο, κατηφές κ.λ.π. Κρατάμε το χώμα υγρό μέχρι οι σπόροι να φυτρώσουν. Αραιώνουμε ανάλογα όταν θα φτάσουν στο στάδιο των 4 φύλλων., Αφαιρέστε τα φυτά με προσοχή και μεταφυτεύουμε άφοβα ε άλλα σημεία.