ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ο Φεβρουάριος, όντας ο τελευταίος μήνας του χειμώνα, είναι η περίοδος που αρχίζουν και πάλι οι πρώτες σοβαρές εργασίες στον κήπο μας καθώς η άνοιξη, κι ότι αυτή συνεπάγεται για τα φυτά και τα λουλούδια μας, βρίσκεται ante portas. 

Κλάδεμα:

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που αρχίζουν τα "σοβαρά" κλαδέματα – με την προυπόθεση φυσικά ότι οι θερμοκρασίες δεν θα είναι εξαιρετικά χαμηλές. Έτσι, κλαδεύουμε τα δέντρα του κήπου μας (ιδιαίτερα τα οπορωφόρα) με διπλό στόχο: να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε αλλά και ν' αυξήσουμε την καρποφορία τους. Επίσης κλαδεύουμε γεράνια, τριανταφυλλιές αλλά και τα αναρριχώμενα όπως μπουκαμβίλια και γιασεμί.  Και φυσικά κατά τη διάρκεια του κλαδέματος αφαιρούμε με προσοχή σπασμένα αλλά και ξερά κλαδιά. Επίσης, ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που γίνεται και το κλάδεμα στ' αμπέλια.

Πότισμα:

Κι αυτό το μήνα επειδή οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές αποφεύγουμε τα συχνά κι έντονα ποτίσματα εκτός από συγκεκριμένα φυτά που μπορεί να χρειάζονται ειδική μεταχείριση.

Δε πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ποτέ το χρυσό κανόνα για το πότισμα:  το να μην ποτίζουμε τα φυτά μας τα βλάπτει αλλά και το να τα ποτίζουμε υπερβολικά, ειδικά σε περιόδους που δεν χρειάζεται, τα βλάπτει εξίσου.

Τι φυτεύουμε το Φεβρουάριο.

Όπως θα παρατηρήσουμε, τα εξειδικευμένα καταστήματα για τον κήπο γεμίζουν την περίοδο αυτή με γυμνόριζες τριανταφυλλιές. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Φεβρουάριος είναι η κατάλληλη περίοδος για να φυτέψουμε γυμνόριζα φυτά και βέβαια η τριανταφυλλιά είναι ίσως το πιο δημοφιλές από αυτά. 

Επίσης, φυτεύουμε σπόρους λουλουδιών που θέλουμε ν' ανθίσουν τους καλοκαιρινούς μήνες (σκυλάκια, πανσέδες κλ.π.)

Τέλος, μπορούμε να φυτέψουμε σπόρους ντομάτας σε μικρά δοχεία ή γλαστράκια με στόχο τη συγκομιδή στις αρχές του καλοκαιριού.

Ρωτήστε τους Γεωπόνους μας

Έχετε απορίες για την φροντίδα των φυτών σας ?

Στείλτε την ερώτησή σας και σύντομα οι γεωπόνοι μας θα σας απαντήσουν!

Όνομα:
Περιοχή:
E-mail:
Ερώτηση:
                                                                    επικοινωνήστε μέσω mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
                                                                                      Social media: